ГоловнаСвіт

Європол розслідує причетність ІДІЛ до міграційної кризи

Від початку 2016 року понад 257 тис. мігрантів потрапили в Європу

Європол розслідує причетність ІДІЛ до міграційної кризи
Мигранты
Фото: EPA/UPG

Європол розслідує причетність терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) до організації міграційної кризи в Європі.

Про це заявив міністр юстиції Італії Андреа Орландо, інформує агентство Рейтер.

"На підставі наявної інформації ми намагаємося з'ясувати, чи не грає ІДІЛ головну роль у контролі й управлінні міграційними потоками, що прямують до Італії", - заявив Орландо.

За його словами, поліцейська служба Євросоюзу підозрює, що ісламісти налагодили доправлення мігрантів до Європи за гроші. Крім того, в Європолі не виключають, що емісари ІДІЛ ведуть роботу у таборах біженців в Італії.

Деталі розслідування суворо засекречені.

За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), з початку 2016 року понад 257 тис. мігрантів потрапили в Європу, використовуючи маршрут через Середземне море. Понад 3000 людей потонули.

Потік мігрантів, які прагнуть потрапити через Середземне море з Північної Африки до Європи, збільшився після того, як закрили так званий "балканський маршрут" через Туреччину до Греції і у балканські країни. Наприкінці весни - на початку літа 2016 року прикордонні служби ЄС, що патрулюють середземноморські води, зафіксували зростання числа контрабандистів, які беруть участь у переправленні нелегалів водним шляхом. Найчастіше вони використовують для цього ненадійні судна. З 2014 року, намагаючись потрапити в ЄС цим маршрутом, потонули понад 6000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram