ГоловнаСвіт

У США поліцейського заарештували за звинуваченням у спробі фінансування ІДІЛ

Це перший випадок звинувачень офіцера поліції в тероризмі на території країни.

У США поліцейського заарештували за звинуваченням у спробі фінансування ІДІЛ
Фото: imgarcade.com

У столиці США Вашингтоні співробітника поліції заарештували в зв'язку зі спробою фінансування терористичного угруповання "Ісламська держава", повідомляє  DW із посиланням на американські ЗМІ.

У Федеральному бюро розслідувань (ФБР) в середу, 3 серпня, заявили, що це перший випадок звинувачень офіцера поліції в тероризмі на території США.

Згідно з документами справи, які потрапили в розпорядження видання The Washington Post, 36-річний Ніколас Янг був заарештований уранці 3 серпня. Він зізнався, що придбав подарункові сертифікати на суму 250 доларів США для членів ІДІЛ, щоб полегшити їм купівлю мобільних додатків для подальшої комунікації. Коди для їх активації Янг передав співробітникові поліції, який працював під прикриттям.

Якщо вину поліцейського буде доведено, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Обвинувачений поліцейський перебуває під наглядом ФБР з 2010 року. У 2011 році він двічі їздив до Лівії, де, за його словами, приєднався до збройних повстанців, що готувалися скинути диктатора Муаммара Каддафі.

Раніше повідомляли, що норвезький суд засудив громадянина Росії, який проживає в Осло, до 7,5 року в'язниці за зв'язки з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, заборонене в низці країн. У 2014 році ІДІЛ захопило значні частини Сирії і Іраку і проголосило там халіфат. На боці бойовиків ІДІЛ борються понад 20 тис. іноземних джихадистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram