ГоловнаСвіт

У Франції для боротьби з ісламістами в національну гвардію залучать 84 тис. солдатів

До цього відокремлена від армії національна гвардія була у Франції в 1789-1872 роках.

У Франції для боротьби з ісламістами в національну гвардію залучать 84 тис. солдатів
Бернар Казнев
Фото: EPA/UPG

Влада Франції після низки терактів в країні і вбивства священика, відповідальність за які взяла "Ісламська держава" (ДІЛ), оголосила про створення нової служби безпеки - національної гвардії. Міністр внутрішніх справ республіки Бернар Казнєв у середу, 3 серпня, заявив, що уряд планує рекрутувати в неї 84 тис. осіб до 2019 року, повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

За словами Казнєва, нове утворення візьме на себе частину повноважень учасників спецоперації "Вартовий". В останній задіяно 10 тис. військовослужбовців, розташованих по всій країні після нападу на редакцію сатиричного видання Charlie Hebdo в січні 2015 року. До цього відокремлена від армії національна гвардія була у Франції в 1789-1872 роках.

Рішення про створення Національної гвардії було прийнято на тлі останніх подій у Франції. Так, 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, в'їхала на людну міську набережну. В результаті загинули 84 особи.

Уранці 26 липня два озброєних ножами чоловіки захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Пізніше бійці спецпідрозділу вбили нападників, проте до цього ті встигли убити священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram