ГоловнаСвіт

США витратили $17 млрд на озброєння афганської армії

В Афганістані скорочується кількість військових

США витратили $17 млрд на озброєння афганської армії
Афганские военные
Фото: EPA/UPG

США витратили понад $17 млрд на зброю, боєприпаси та інше військове спорядження для сил оборони Афганістану, які борються з бойовиками ісламістського руху "Талібан".

Про це повідомляє The Washington Free Beacon з посиланням на дані держнагляду.

Згідно зі звітом спеціального генерального інспектора з відновлення Афганістану, станом на 31 травня 2016 року майже $13 млрд пішло на оснащення афганської армії і ще $4,2 млрд на зброю для афганської національної поліції.

Останній підрахунок американських витрат відбувається на тлі нового сплеску насильства в Афганістані, відповідальність за який взяли на себе таліби.

Видання зазначає, що в міру того як США збільшують обсяги допомоги зруйнованій війною країні, сила її сил безпеки сягнула мінімуму, поставивши під сумнів здатність американських і союзних сил повністю контролювати територію країни.

Всього в афганській національній армії і поліції нараховується близько 320 тис. осіб станом на квітень 2016 року. Кількість військових значно скоротилася порівняно з лютим 2014 року, коли їхня чисельність становила трохи більше ніж 338 тис. осіб.

Як повідомлялося в червні, США нададуть афганським силовикам фінансову підтримку у $3 млрд на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram