ГоловнаСвіт

У Таджикистані журналістам заборонили вживати "незрозумілі" слова

Особам, які порушили закон, загрожує штраф у розмірі від 120 до 160 доларів США.

У Таджикистані журналістам заборонили вживати "незрозумілі" слова
Таджикистан
Фото: Wikipedia

Влада Таджикистану оголосила, що штрафуватиме журналістів, які використовують "незрозумілі для читачів" слова, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Радіо Аззатик.

"Є випадки, коли журналісти використовують до 10 слів, незрозумілих для звичайного читача, глядача або слухача, в своїх матеріалах протягом одного дня. Роблячи це, вони грубо порушують норми офіційної мови. Є правила написання і вимоги дотримання норм офіційної мови, яких ми всі зобов'язані дотримуватися", - сказала голова Комітету з мови і термінології Таджикистану Гавхар Шарофзода на спеціальному брифінгу.

За словами чиновниці, тим, хто порушить закон, загрожує штраф у розмірі від 120 до 160 доларів США, компаніям - від 240 до 320 доларів.

У січні влада Таджикистану рекомендувала громадянам не давати немовлятам іноземні імена, а також імена, які "принижують честь і гідність людини": Санг ("камінь"), Таваралі ("сокира"), Гурген ("вовк").

Таджикистан припинив використовувати російську мову як офіційну в 2009 році, хоча таджицька, офіційна державна мова, як і раніше, передається на письмі за допомогою кирилиці.

Нагадаємо, влада французького курортного міста Канни заборонила приходити на місцеві пляжі з валізами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram