ГоловнаСвіт

Обама закликав республіканців відкликати Трампа

Бо той постійно робить помилки і не здатний виконувати роботу президента.

Обама закликав республіканців відкликати Трампа
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп є "непридатним для служби президентом" і тому Республіканці повинні відкликати його.

Про це президент США Барак Обама заявив на прес-конференції з прем'єр-міністром Сингапуру в Білому домі, повідомляє ABCnews.

Обама додав, що Трамп продемонстрував неготовність "робити цю роботу" після його коментарів про сім'ю військових, а також через його нерозуміння закордонних справ.

Президент США розкритикував Трампа за його нападки на родину іммігрантів із Пакистану, яка втратила свого сина в Іраку і який був нагороджений Золотою Зіркою, а також за те, що у Трампа тільки базові знання критичних проблем в Європі, на Близькому Сході і в Азії. А це означає, що Трамп "не готовий робити цю роботу".

"Там (у Республіканській партії, - LB.ua) повинен наступити момент, коли ви скажете - достатньо", сказав він.

"Питання, яке, думаю, вони повинні поставити собі: якщо вам не раз доводиться говорити в дуже сильних виразах про те, що слова Трампа є неприйнятними, то чому ви досі підтримуєте його? Як це характеризує вашу партію?" - сказав Обама.

При цьому він наголосив, що це не епізодична помилка Трампа, а він робить ці помилки постійно - і однопартійці постійно від його слів дистанціюються.

Як повідомляли, колишній посол США в Росії Майкл Макфол написав у колонці «Як прорахувати гру Путіна» для The New YorkTimes, що США не знайдуть безпеки в ізоляціонізмі, і тому зростання демократії в усьому світі служить американським інтересам. Але США повинні думати про просування демократичних ідей за кордоном насамперед як про освітній проект, а не як про військову кампанію. Університети, книги і веб-сайти є кращими інструментами, ніж 82-га повітряно-десантна дивізія. Крім того, США повинні зосередити свою економічну і політичну допомогу на нових демократіях - немає більшого подарунка Путіну, ніж дозволити демократичній спробі Києва загинути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram