ГоловнаСвіт

Віце-канцлер ФРН закликав Туреччину не шантажувати ЄС

ЄС вимагає від Туреччини відповідати європейським стандартам для отримання безвізового режиму.

Віце-канцлер ФРН закликав Туреччину не шантажувати ЄС
Зигмар Габриэль

Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель заявив, що Євросоюз не повинен дозволяти Туреччині шантажувати себе.

Про це повідомляє euronews.

З такою заявою Габріель виступив після того, як голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що його країна розірве міграційну угоду з Брюсселем, якщо ЄС не введе безвізовий режим для турецьких громадян.

Віце-канцлер ФРН, зі свого боку, заявив, що Туреччина отримає безвізовий режим тільки тоді, коли буде відповідати європейським стандартам.

"Умова введення безвізового режиму лише в тому разі, якщо Туреччина буде відповідати європейським стандартам, залишиться незмінною. І поки що цього не відбувається. Це залежить від Туреччини - буде лібералізація візового режиму чи ні. У жодному разі Європа не повинна допускати шантажу на свою адресу. І слід зважити на той факт, що країна, яка збирається повернути смертну кару, лише сильніше дистанціюється від Європи", - наголосив Габріель.

У березні Туреччина і ЄС узгодили основні принципи вирішення проблеми мігрантів. В обмін на участь у програмі Туреччина мала отримати €3 млрд і безвізовий режим. Євросоюз призупинив процес скасування віз у травні, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відмовився міняти законодавство в частині боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, що в липні ЄС виключив введення безвізового режиму з Туреччиною 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram