ГоловнаСвіт

Прихильники Ділми Русеф пообіцяли масові мітинги у день відкриття Олімпіади

В 11 штатах Бразилії відбулися демонстрації прихильників і противників Ділми Русеф

Прихильники Ділми Русеф пообіцяли масові мітинги у день відкриття Олімпіади
Сторонники Русеф
Фото: EPA/UPGМитинг, сторонники, Дилма Русеф

За п'ять днів до відкриття Олімпіади в Бразилії відразу в 11 штатах країни відбулися демонстрації прихильників і противників відстороненої від посади президента Ділми Русеф.

Про це повідомляє euronews

Тоді як одні закликали прискорити процес імпічменту, інші, навпаки, підтримували тимчасово відсторонену президента.

Маніфестації проходили мирно і часом нагадували карнавальну ходу: учасники мали яскраві костюми, звучала музика.

У Ріо-де-Жанейро противники Русеф обрали місцем проведення акції центральний пляж мегаполісу.

Очікується, що на Олімпійські ігри, які відбудуться у Ріо-де-Жанейро в період з 5 по 21 серпня, приїдуть близько 0,5 млн відвідувачів.

Прихильники Русеф пообіцяли провести масові мітинги у п'ятницю, 5 серпня, коли тимчасовий виконувач обов'язків президента Мішел Темер виступить на відкритті Олімпіади.

На початку травня Сенат Бразилії відсторонив Ділму Русеф від посади голови держави на 180 днів, протягом яких члени вищої палати парламенту повинні остаточно визначитися з питанням про імпічмент. Наприкінці серпня вона мусить постати перед судом.

Вимога імпічменту пов'язана з корупцією у бразильській нафтовій компанії Petrobras. За версією слідства, керівництво Petrobras брало відкати за будівельні підряди, а частина отриманих нелегально коштів направлялася владній партії.

Скандал навколо Petrobras розгорівся у березні 2014 року і залишається в центрі уваги бразильців. Серед фігурантів справи - понад 60 політиків, в тому числі діючі та колишні парламентарі, партійні лідери та губернатори. Скандал торкнувся і Ділми Русеф. Вона очолювала Petrobras саме в той період, коли, на думку слідчих, в компанії діяли корупційні схеми. Кілька топ-менеджерів від імені компанії підписували угоди і отримували за це комісійні. Кошти використовувалися потім для підкупу політиків і посадових осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram