ГоловнаСвіт

Люди, які захопили будівлю поліції в Єревані, здалися владі

Група оголосила себе військовополоненими.

Люди, які захопили будівлю поліції в Єревані, здалися владі
Фото: azatutyun.am

Члени збройної групи "Сасна црер", яка 15 днів утримувала будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, вирішили здатися.

"Поліція останніми днями взяла на озброєння політику виведення по одному з ладу бійців за допомогою поранення в ноги, а сьогодні поранила нашого товариша в груди снайперським пострілом. Нас стало кількісно менше, близько 20, вчора вночі вони атакували, зламали машиною стіну, потім чомусь зупинилися, почали переговори. Сьогодні пролунала інтенсивна стрілянина, були кинуті світлошумові гранати, за допомогою бронетехніки увірвалися на територію. У нас два шляхи: вступити в бій з поліцейськими й іншими службовцями, проливши кров людей, які мало причетні до режиму, другий шлях - не йти на кровопролиття, залишитися в статусі військовополоненого", - заявив лідер групи Варужан Аветисян виданню 1in.am (цитата за News.am).

Він заявив, що це дуже важке рішення для групи, але вона обирає статус військовополонених.

"Интерфакс" повідомляє, що після цього Служба національної безпеки Вірменії затримала всіх 20 осіб.

"Підрозділи спеціального призначення компетентних правоохоронних органів своїми послідовними і узгодженими діями змусили членів групи скласти зброю і здатися владі. Затримано 20 терористів. Територію полку ППС повністю звільнено", - йдеться в заяві спецслужби.

Нагадаємо, 17 липня група озброєних осіб захопила будівлю поліції в Єревані. При цьому вони вбили поліцейського і поранили чотирьох осіб. Радикали зажадали звільнити координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, який перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Члени збройної групи також вимагали відставки президента й уряду, формування уряду довіри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram