ГоловнаСвіт

У в'язниці Парагваю виявили "камеру-люкс" з кухнею і конференц-залом

Стосовно керівництва в'язниці Такумбу проводять розслідування.

У в'язниці Парагваю виявили "камеру-люкс" з кухнею і конференц-залом
Фото: EPA/UPG

У Парагваї поліцейські виявили в колонії Такумбу під Асунсьйоном розкішну камеру з конференц-залом, плазмовим телевізором і кухнею, де утримували бразильського наркобарона Жарвіса Шіменеса Павана.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, інтер'єр унікальної тюремної камери вже демонтовано. Крім того, правоохоронцям вдалося дізнатися, що Паван планував утекти, підірвавши стіну вибухівкою.

Стосовно керівництва в'язниці Такумбу проводять розслідування з метою з'ясувати, як воно могло допустити облаштування "номера-люкс".

Фото: EPA/UPG

Ув'язнені розповіли журналістам, що за перебування в своїх апартаментах Паван брав $5 тис., не рахуючи щотижневої "орендної плати" в розмірі $600. "Це був найпопулярніший чоловік у нашій тюрмі", - розповів один з арештантів Антоніо Гонсалес.

Павана мали намір екстрадувати до Бразилії в 2017 році, коли в нього закінчився б термін у справі про відмивання грошей.

Фото: EPA/UPG

Крім кондиціонера і ванної кімнати, в його "камері-люкс" була колекція DVD, що включає серіал про життя знаменитого колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, убитого в 1993 році. Відзначимо, що влада Колумбії укладала з Ескобаром угоду, дозволивши йому облаштувати тюремну камеру на свій розсуд.

Нагадаємо, в Грузії в трьох в'язницях відкрили салони краси, в яких працюють ув'язнені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram