ГоловнаСвіт

Із жителів німецького міста вимагають гроші за дорогу, побудовану ще за часів Гітлера

Суд погодився з вимогою місцевої влади.

Із жителів німецького міста вимагають гроші за дорогу, побудовану ще за часів Гітлера

Жителів однієї з вулиць у Дюссельдорфі, Німеччина, повідомили, що вони повинні заплатити за будівництво цієї вулиці, незважаючи на те, що його було здійснено близько 80 років тому, передає ВВС.

Після того як від місцевої влади в кожен будинок надійшов рахунок приблизно на 10 тисяч євро, жителі вулиці звернулися до суду. Однак суд постановив, що вони і справді повинні заплатити ці гроші місцевій раді.

Рахунок виставили за асфальтування вулиці, виконане 1937 року. Ціну ремонту перевели з тодішніх рейхсмарок у євро і індексували з урахуванням інфляції за останні вісім десятиліть.

Німецькі газети вже назвали отримані квитанції "рахунками за гітлерівський асфальт".

У Німеччині місцеві жителі повинні платити місцевій владі "внесок на розвиток інфраструктури", який йде на часткову оплату прокладання нових доріг, велосипедних доріжок чи встановлення вуличних ліхтарів.

Як пише Die Welt, за часів Третього рейху жителі вулиці не заплатили цей внесок, тому зараз їм виставили рахунок. Суд погодився з цим доводом і постановив: той факт, що саме будівництво відбулося багато десятиліть тому, не має жодного значення.

Нагадаємо, в Німеччині під час з'їзду партії в голову фракції "лівих" у Бундестазі жбурнули торт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram