ГоловнаСвіт

На Олімпіаді в Ріо яхтсмени змагатимуться в "токсичному бульйоні"

Влада Ріо-де-Жанейро зробила декілька спроб очистити затоку.

Затоку Гуанабара, де пройде вітрильна регата під час літньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, місцеві жителі називають "токсичним бульйоном". У затоку зливають 80% стічних вод Ріо-де-Жанейро, тому води затоки заражені небезпечними бактеріями та мікроорганізмами.

Про це повідомляє euronews.

"Ідея в тому, щоб мінімально контактувати з водою. На жаль, це так", - радить спортсменам лікар Даніель Беккер. За його словами, атлетам краще було б тримати рот і очі закритими.

"Існує можливість зараження, але це не означає, що вони обов'язково захворіють. Їм доведеться контактувати з водою, а вона дуже заразна", - додав він.

Затока Гуанабара
Фото: EPA/UPG
Затока Гуанабара

Влада Ріо-де-Жанейро зробила декілька спроб очистити затоку. Так, з неї було вилучено старі дивани, телевізори і навіть частини тіл тварин.

"Я тренувався тут 10 днів тому. Не скажу, що все було ідеально, що не було сміття, але було набагато краще, ніж раніше", - сказав бразильський яхтсмен Роберб Шейдт, коментуючи зусилля влади з очищення затоки.

Кілька спортсменів уже відмовилися їхати на Олімпіаду в Ріо через інші напасті - загрозу зараження вірусом Зіка, який переноситься комарами.

Як повідомляли раніше, збірну Росії в Ріо проводжала платна масовка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram