ГоловнаСвіт

51% австрійців підтримає "ультраправого" кандидата на виборах президента, - соцопитування

Вибори президента Австрії заплановані на 2 жовтня.

51% австрійців підтримає "ультраправого" кандидата на виборах президента, - соцопитування
Норберт Хофер

На повторних виборах президента Австрії може перемогти кандидат від крайньої правої Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер.

Про це повідомляє The Local з посиланням на результати соцопитування.

Згідно з цими даними, 45-річного політика, відомого своєю жорсткою антимігрантською риторикою, готовий підтримати 51% виборців. Він на 2% голосів випереджає свого супротивника - колишнього лідера Партії зелених Олександра Ван дер Беллена.

Раніше, 1 липня, австрійський Конституційний суд задовольнив позов правої Австрійської партії свободи і скасував підсумки виборів президента. Судді визнали, що під час підрахунку голосів за підсумками другого туру були допущені грубі порушення.

Президентські вибори пройшли в Австрії в два тури - 24 квітня і 22 травня. У першому турі переможця визначити не вдалося, в другий вийшли два претенденти: Хофер, який набрав 36,4% голосів, і Ван дер Беллен із 20,38%.

У другому турі за результатами голосування на виборчих дільницях Хофер випереджав свого опонента. Однак на наступний день були підраховані голоси, надіслані поштою (такий спосіб дозволений з 2007 року), які забезпечили Ван дер Беллену перемогу (перевага 0,3%). Після цього Партія свободи зажадала скасування підсумків виборів через порушення, допущені під час підрахунку бюлетенів, які надійшли поштою.

Повторні вибори заплановані на 2 жовтня.

Норберт Хофер, який виступає з гаслом "Твоя родина потребує тебе зараз", обіцяє боротися з безробіттям, домагатися поліпшення системи охорони здоров'я та захищати навколишнє середовище. Проте, за словами експертів, до успіху його привела жорстка критика міграційної політики Брюсселя. Попри це, раніше в липні Хофер виступив проти ідеї виходу країни з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram