ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Корсиканські націоналісти пообіцяли "розібратися" з ІДІЛ у разі атаки на острів

На Корсиці залишається напружена ситуація через конфлікт місцевих радикалів із мусульманами.

Корсиканські націоналісти погрожують "розібратися" з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава", якщо ті спробують організувати теракти на острові.

Про це йдеться в заяві Фронту національного визволення Корсики (ФНВК), повідомляє euronews.

Довідка: Фронт національного визволення Корсики - сепаратистська організація, що ставить перед собою мету домогтися повної політичної незалежності або ж розширення прав автономії Корсики, також визнання владою країни "народу Корсики" (за французькими законами, всі громадяни країни вважаються французами).

Уряд Франції вважає ФНВК терористичною організацією: в 70-80-х роках її бойовики нападали на політиків і військових, організовували вибухи банків. У 1998 році їм удалося вбити префекта Корсики. Однак кілька років тому ФНВК оголосила про припинення збройної боротьби і про намір зайнятися політичною діяльністю.

Уже зараз в органах місцевого самоврядування багато хто співчуває націоналістам. Вони зажадали від Парижа закрити на Корсиці фундаменталістські мечеті.

Наприкінці 2015 року ситуація на острові загострилася: місцеві радикали звинуватили мусульман у нападі на пожежників в одному з бідних районів Аяччо і розгромили молитовний будинок.

Як повідомляли напередодні, у Франції створять Національну гвардію. Відповідне рішення було прийнято на тлі останніх подій у Франції. 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, в'їхала в натовп на міській набережній. У результаті загинули 84 людини.

Вранці 26 липня двоє озброєних ножами людей захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Пізніше бійці спецпідрозділу вбили нападників, проте до цього ті встигли убити священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram