ГоловнаСвіт

Клінтон запевнила членів НАТО в підтримці проти Росії

На думку Клінтон, президентські вибори визначать, чи буде в США і надалі поглиблюватися суспільний розкол.

Клінтон запевнила членів НАТО в підтримці проти Росії
Клинтон
Фото: EPA/UPG

У першій промові, яку Гілларі Клінтон виголосила як офіційний кандидат на посаду президента США на з'їзді Демократичної партії в четвер, 28 липня, вона озвучила свої внутрішньо- і зовнішньополітичні пріоритети.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Клінтон назвала своє висунення на посаду кандидата в президенти від Демпартії і боротьбу з республіканцем Дональдом Трампом визначальним моментом для майбутнього США. "Знову для Америки настав момент істини", - сказала вона на з'їзді у Філадельфії після того, як офіційно погодилася на обрання її кандидатом у президенти США.

При цьому подякувала своєму партійному конкуренту Берні Сандерсу. За її словами, його виборча програма акцентувала увагу на економічних і соціальних питаннях, що тепер за його підтримки є і її пріоритетом, зазначає агентство Рейтер. Клінтон також наголосила, що інвестиції в інфраструктуру і у відновні джерела енергії можуть стати джерелом для створення великої кількості робочих місць.

З огляду на поляризовану передвиборну боротьбу, яку проводить її опонент Дональд Трамп, Клінтон заявила, що президентські вибори в листопаді визначать, чи поглибиться у США суспільний розкол, чи все-таки вона зможе об'єднати країну. "Нам слід вирішити, чи будемо ми працювати всі разом, тобто чи зможемо всі разом рухатися далі", - сказала Клінтон. Вона також зауважила Трампу, що він проводить свою кампанію, сіючи паніку і лякаючи людей негативними сценаріями розвитку подій.

Зовнішньополітичні аспекти промови Клінтон були сфокусовані, зокрема, на запевненні НАТО у своїй підтримці. "Я пишаюся тим, що ми можемо підтримати наших союзників у НАТО проти всіх небезпек, на які вони наражаються, в тому числі з Росії", - наводить слова Клінтон dpa.

Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада цього року. Гілларі Клінтон стала першою жінкою в історії США, яку висунула на посаду кандидата в президенти одна з двох провідних партій країни.

Як повідомляли раніше, Обама заявив, що Гілларі Клінтон буде найкращим президентом в історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram