ГоловнаСвіт

Делегація Росії в ООН заблокувала проект заяви Ради Безпеки про Крим

Заяву запропонувала українська сторона у відповідь на приєднання Криму до ПФО.

Делегація Росії в ООН заблокувала проект заяви Ради Безпеки про Крим
Виталий Чуркин
Фото: EPA/UPG

Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси щодо Криму.

Як повідомили LB.ua джерела в дипломатичних колах, у запропонованому для прийняття тексті заяви йшлося про те, що члени Ради Безпеки повинні висловити глибоку заклопотаність у зв'язку з рішенням президента Російської Федерації від 28 липня 2016 року про включення тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і м. Севастополя в Південний федеральний округ Російської Федерації.

«Вони нагадали відповідні положення Статуту ООН, заяву голови Ради Безпеки S/26118 від 20 липня 1993 року і Резолюцію 68/262 Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року "Територіальна цілісність України" і підтвердили повне дотримання суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України», - йшлося в документі.

Як повідомляли, в Міністерстві закордонних справ України розраховують, що санкції проти окупованого Криму будуть поширені і на територію Південного федерального округу РФ, у який півострів включили в четвер.

"Тут можна вважати, що санкції, які діють в окупованому Криму, серйозні партнери, такі як міжнародні організації та держави, поширять також на територію того самого Південного федерального округу Росії", - сказав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця журналістам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram