ГоловнаСвіт

Boeing готовий відмовитися від випуску лайнерів моделі 747

Авіакомпанії віддають перевагу менш містким літакам.

Boeing готовий відмовитися від випуску лайнерів моделі 747
Фото: tourprom.ru

Американський виробник Boeing у зв'язку зі зменшенням кількості замовлень і темпів зростання авіаперевезень нижче прогнозованого рівня переглянув плани з випуску лайнерів Boeing 747.

Про це повідомляє Про гроші.

У фінансовій звітності компанії вказується, що вона планує випускати всього шість літаків на рік замість одного Boeing 747 на місяць. Як зазначено, два з них буде відправлено для обслуговування президента США.

У компанії зазначили: якщо не буде достатньої кількості замовлень на цю машину, це призведе до додаткових втрат. У цьому випадку Boeing може прийняти рішення про припинення виробництва цієї моделі лайнерів.

Як повідомляє The Wall Street Journal, проблеми з продажами Boeing 747 пов'язані, зокрема, з тим фактом, що авіакомпанії стали схилятися до придбання менш містких літаків. Це змушує виробників по всьому світу міняти свої плани. Зокрема, Airbus раніше заявляв про плани вдвічі скоротити виробництво лайнера А-380.

Відповідно до фінансового звіту Boeing, чистий збиток авіабудівної корпорації в другому кварталі 2016 року становив $234 млн проти прибутку $1,11 млрд за квітень-червень 2015 року.

Корпорація Boeing випускає літак моделі 747 з 1970 року. За весь цей час було вироблено понад 1,5 тис. лайнерів.

Нагадаємо, найбільша європейська аерокосмічна корпорація Airbus Group втратила $1,5 млрд через збої в постачанні та виробництві двох нових основних продуктів компанії: військових літаків А400М і пасажирської моделі А350.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram