ГоловнаСвіт

У Google пообіцяли повернути російські назви на карту Криму

Населені пункти отримають нові назви тільки після повернення півострова під контроль України.

У Google пообіцяли повернути російські назви на карту Криму
Фото: gurt.org.ua

Компанія Google пообіцяла повернути в російську версію сервісу Google Maps колишні назви населених пунктів анексованого Росією Криму, які були перейменовані в рамках декомунізації в Україні.

Про це інформує ВВС.

"Ми в курсі ситуації, що склалася, і активно працюємо над тим, щоб повернути на російську версію Google Карт колишні назви", - заявили в прес-службі Google.

Раніше сервіс перейменував населені пункти анексованого Росією півострова відповідно до українського закону. Зокрема, місто Красноперекопськ став Яни Капу, Красногвардійське - Курманом, а Кіровське - Іслям-Тереком. Зміни торкнулися як російської, так і української версії сервісу.

Перейменування кримських населених пунктів у російській версії Google Maps раніше викликало бурхливе обурення російських політиків.

"Вважаю, що це недалекоглядна політика, і цю помилку буде виправлено ... Якщо компанія Google ставиться настільки неуважно до чинного в Росії законодавства і назв російських населених пунктів, це не дозволить компанії ефективно вести бізнес на території Росії", - заявив міністр зв'язку Микола Нікіфоров.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада перейменувала 70 населених пунктів і п'ять районів у Криму в рамках закону про декомунізацію. Велика частина нових назв має кримськотатарське походження.

Однак варто зазначити, що перейменування ще не набули чинності, населені пункти отримають нові назви тільки після повернення півострова під контроль України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram