ГоловнаСвіт

В одному з найбільших зоопарків Венесуели за півроку від голоду загинуло 50 тварин

Прокуратура Венесуели розпочала розслідування за фактом загибелі тварин.

В одному з найбільших зоопарків Венесуели Курікуао за останні півроку померли від голоду 50 тварин.

Про це повідомляє The Evening Standard.

Загинули в'єтнамські свині, тапіри, кролики та птахи - багатьох із них не годували впродовж двох тижнів. Загроза смерті нависла і над іншими тваринами. У прокуратурі розпочали розслідування за фактом загибелі тварин.

У цей час левів і тигрів через відсутність м'яса годують манго і гарбузом, а слонів тропічними фруктами.

Як зазначає лідер профспілки працівників державних парків Марлен Сіфонтес, смерть тварин стала "метафорою страждань Венесуели". Так, у столиці Венесуели Каракасі проходять масові протести, зумовлені браком продовольства.

Нині Венесуела, економіка якої значною мірою залежить від нафтових доходів, переживає одну з найважчих криз у своїй історії. У країні спостерігається брак продуктів харчування і багатьох видів товарів першої необхідності. Інфляція, за оцінками незалежних експертів, може перевищити 700% річних.

Ситуацію ускладнили проблеми в енергетиці - через тривалу посуху гідроелектростанції не можуть працювати на повну потужність. Рівень води у водосховищі основної ГЕС Венесуели наблизився до критичного порогу, що змусило владу ввести обмеження на споживання води. Також Венесуела скоротила робочий день чиновників задля економії електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram