ГоловнаСвіт

Меркель представила план підвищення рівня безпеки в Німеччині

Канцлер ФРН упевнена, що її країна впорається з міграційною кризою.

Меркель представила план підвищення рівня безпеки в Німеччині
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель представила план, який повинен сприяти підвищенню рівня безпеки у країні.

Про це повідомляє

euronews.

За словами Меркель, незважаючи на теракти в Німеччині та інших європейських країнах, її країна впорається з міграційною кризою.

"Зараз настав час для того, щоб у разі високої загрози терактів усередині держави задіяти не тільки поліцію, а й армію. Це повинно відбуватися відповідно до нашої Конституції. Ми зобов'язані продовжити роботу і розширити дослідження, що стосуються терору, зрозуміти, як відбувається радикалізація людей. Потім вжити необхідних заходів, щоб цьому запобігти", - заявила вона.

При

цьому канцлер підкреслила, що "всюди, де є прогалини, потрібно працювати", і наголосила на важливості поліпшення механізмів репатріації мігрантів.

"Це знущання над людьми, які допомагають мігрантам, і знущання над тими, хто дійсно потребує захисту", - заявила канцлер.

За останній тиждень у Німеччині відбулися чотири напади, у яких постраждали або загинули люди. Три були здійснені біженцями з Афганістану (17-річний мігрант із сокирою напав у поїзді на чотирьох жителів Гонконгу), Сирії

Ройтлінгені чоловік зарубав жінку за допомогою мачете, в Ансбаху молодик, який отримав відмову в наданні притулку, влаштував вибух, у результаті якого загинула одна людина) і з Ірану - у Мюнхені молодик з уже німецьким громадянством застрелив десятьох осіб у ТЦ "Олімпія" і наклав на себе руки.

Як повідомляли сьогодні

, у Німеччині заарештували біженця з Алжиру, який погрожував "усіх підірвати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram