ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Нападники на церкву у Франції присягали на вірність ІДІЛ

Правоохоронні органи встановили особу другого нападника на церкву у Франції.

Нападники на церкву у Франції присягали на вірність ІДІЛ
Полиция возле подвергшейся нападению церкви на севере Франции
Фото: EPA/UPG

Двоє терористів до нападу на церкву на півночі Франції присягнули на вірність міжнародному терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Як повідомляє Al Arabiya, відповідне відео джихадісти опублікували в середу, 27 липня.

За інформацією телеканалу, у ролику один із молодих людей виголошує арабською клятву вірності лідеру ІДІЛ Абу Бакру аль-Багдаді. Фінальні фрази вони кажуть разом. У кадрі також є надрукований на папері прапор угруповання.

Як зазначається, на відео чоловіки назвали себе Абу Омаром і Абу Халілем аль-Ханфаєм.

Вранці 26 липня двоє озброєних ножами людей захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію.

Згодом бійці спецпідрозділу вбили нападників. Один із заручників - священик - був убитий. Нападники перерізали йому горло. Ще один полонений отримав поранення, його доправили в лікарню.

Поліція встановила особи зловмисників. Одним із них виявився 19-річний Адель Карміш родом з того самого міста, де стався напад, Сент-Етьєн-дю-Рувре. Він перебував під наглядом після двох невдалих спроб дістатися до Сирії минулого року. У травні 2015 року Карміша затримали до березня 2016 року. Потім його випустили, проте зобов'язали носити електронний браслет. Йому було дозволено виходити з дому лише на кілька годин на день.

Другим терористом виявився 19-річний Абдель Малік Петітьєн (Abdel Malik Petitjean), повідомляє BBC. Як зазначає Le Figaro, молодик народився у місті Сен-Дьє-де-Вож, розташованому на північному сході Франції. Документи, що засвідчують його особу, було знайдено у його спільника - Аделя Карміша.

За інформацією видання, Петітьєн раніше не був судимий, однак потрапляв у поле зору спецслужб, оскільки у 2015 році двічі намагався виїхати до Сирії.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав подію "підлим терактом" і закликав "вести війну з ІДІЛ усіма доступними засобами".

Нагадаємо, що раніше Ватикан назвав "варварським вбивством" смерть настоятеля церкви у Франції від рук ісламістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram