ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія планує створити нову систему космічної розвідки

Міноборони РФ планує до 2024 року запустити три нові військові супутники

Росія планує створити нову систему космічної розвідки
Авиаудары российской авиации в Сирии
Фото: EPA\UPG

Міноборони Росії готується до розгортання нової системи оптико-електронної космічної розвідки з 2019 року.

Про це повідомляє газета "Коммерсант" з посиланням на джерела в промисловості і військовому відомстві.

Як пише видання, космічні війська Росії і самарський ракетно-космічний центр "Прогресс" вже почали консультації для технічного проектування супутників типу "Раздан".

Очікується, що перший такий супутник запустять з космодрому Плесецьк у 2019-му, другий - у 2022-му, а третій - у 2024 році.

За словами одного зі співрозмовників "Коммерсанта", "Раздан" буде "на голову вищим за всіх своїх попередників": з'явиться принципово нове корисне навантаження і високошвидкісний радіоканал з додатковим захистом. Третій і наступні супутники буде оснащено новим телескопом діаметром понад 2 метри.

Газета нагадує, що зараз військові використовують супутники "Персона", запущені у 2008-2015 роках. З трьох наявних космічних апаратів один було втрачено через кілька місяців після запуску, а два використовуються досі, в тому числі і для збору інформації для російської військової операції в Сирії.

За даними видання, під час сирійської кампанії цих супутників виявилося недостатньо, і військовим довелося залучити цивільні апарати дистанційного зондування Землі сімейств "Ресурс" та "Канопус".

Нагадаємо, що Росія почала військову кампанію в Сирії 30 вересня 2015 року. У березні цього року президент РФ Володимир Путін наказав вивести з Сирії більшу частину техніки і особового складу, але авіація далі бере участь у міжнародній антитерористичній коаліції проти ІДІЛ.

Проте, як повідомлялося 22 липня, в міноборони РФ заявили про загибель ще одного російського військового в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram