ГоловнаСвіт

Влада Венесуели попросила заборонити рух противників Мадуро

Прихильники Мадуро звинувачують опозицію в підробці підписів, зібраних опозиціонерами під петицією про референдум.

Влада Венесуели попросила заборонити рух противників Мадуро
Венесуэла

Влада Венесуели звернулася в Національну виборчу раду країни з пропозицією заборонити опозиційний рух "Круглий стіл демократичної єдності", звинувативши його в масових фальсифікаціях під час підготовки референдуму про відсторонення від влади президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Noticiero Venevision.

"Ми щойно відправили (в Національну виборчу раду - ред.) запит про скасування реєстрації "Круглого столу демократичної єдності" з огляду на те, що він виявився причетний до найбільшої в історії країни афери, пов'язаної з процесом голосування", - заявив Хорхе Родрігес, урядовий куратор процесу підготовки референдуму, на який заплановано винести питання про імпічмент президенту.

Для того, щоб підготовка до референдуму продовжилася, Національна виборча рада повинна підтвердити справжність підписів, зібраних опозиціонерами під петицією про референдум. Представники влади стверджують, що опозиціонери включали в списки підписантів петиції вже померлих людей і малолітніх.

Опозиція Венесуели звинувачує президента країни Ніколаса Мадуро в економічній кризі і збирає підписи для референдуму про відставку голови держави. Економічна криза, що охопила Венесуелу останніми роками, спровокована проблемами в енергетиці і супроводжується сильною інфляцією, безробіттям і дефіцитом товарів, у тому числі і першої необхідності.

У країні введено надзвичайний стан. Прихильники опозиції звинувачують Мадуро в тому, що він, продовжуючи надзвичайний стан, намагається уникнути референдуму про свою відставку.

Як повідомляли напередодні, Венесуелі дадуть кредит на товари першої необхідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram