ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Афганістані вбили одного з ватажків ІДІЛ

Очікується, що смерть впливового польового командира ІДІЛ серйозно послабить оперативні можливості угруповання

В Афганістані вбили одного з ватажків ІДІЛ
Боевики ИГИЛ (Архив)
Фото: independent.co.uk

В Афганістані урядові війська вбили одного з ватажків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Саада Емараті (Saad Emarati).

Як повідомляє ВВС, всього під час антитерористичного рейду було знищено майже 120 терористів.

На думку експертів, Емараті був одним із найвпливовіших польових командирів угруповання - він першим зрадив лідерів ісламістського руху "Талібан" і присягнув керівництву ІДІЛ. Його смерть повинна серйозно підірвати оперативні можливості угруповання в країні.

Крім убивства кількох десятків ісламістів, урядові сили звільнили території, зайняті джихадистами в окрузі Кот. Силові рейди на захоплені ісламістами землі стали відповіддю на нещодавній теракт у Кабулі.

Нагадаємо, що 23 липня в результаті вибуху, який влаштував смертник на демонстрації національної меншини хазарейців в афганській столиці, загинули 80 людей, ще 231 постраждала. За даними влади, терористів було троє. Привести вибуховий пристрій у дію вдалося лише одному з них. У другого бомба не спрацювала, третього знищили на місці.

Люди, які вийшли на демонстрацію, вимагали перенести лінії електропередачі, які прокладаються з Туркменії у Кабул, у населені хазарейцями провінції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram