ГоловнаСвіт

Екс-директор ЦРУ закликав до більш жорстких відносин із Росією

Путін повинен зрозуміти, що терпінню настає кінець.

Екс-директор ЦРУ закликав до більш жорстких відносин із Росією
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр оборони США і екс-директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Роберт Гейтс заявив, що новий американський президент, який вступить на посаду в січні наступного року, повинен зайняти "жорстку лінію" стосовно Росії, оскільки статус-кво, на його думку, "неприйнятний".

Про це повідомляє Голос Америки.

"Дозволити, щоб відносини і далі погіршувалися, або терпіти все, що хоче робити президент Росії Володимир Путін, - неприйнятні альтернативи. Тому вважаю, що новий президент повинен зробити спроби вивести ці відносини на інші позиції", - сказав він в інтерв'ю CBS News.

Колишній міністр оборони попередив, що США можуть стати свідками більш конфронтаційного підходу Росії в Балтійському морі й агресивного патрулювання російських військових кораблів у Середземному морі.

Роберт Гейтс також висловив стурбованість із приводу таких інцидентів, як обльоти американських кораблів.

"Усе має початися з того, що Путін повинен зрозуміти, що терпінню настає кінець, що ми не збираємося миритися з його втручанням, і вони будуть мати наслідки", - додав екс-голова ЦРУ.

Гейтс визнав, що "Путін виразно робить нову заявку на роль Росії в світі". За словами екс-голови ЦРУ, Путін - один із лідерів, які продовжують наступ, поки не зустрічають значного опору.

Раніше повідомляли, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп допустив союз із Росією в боротьбі з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram