ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв пообіцяв створити ресурс з інформацією про кожного росіянина

Кремль продовжує посилювати контроль за громадянами.

Медведєв пообіцяв створити ресурс з інформацією про кожного росіянина
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на засіданні урядової комісії з інформаційних технологій, сказав, що в Росії повинен з'явитися ресурс, де буде зібрано дані про всіх жителів країни.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Медведєва, поява такого ресурсу "значно оптимізує державні послуги в електронному вигляді". У ньому буде зібрано відомості про кожного громадянина РФ майже з двох десятків пунктів.

Він уточнив, що федеральний реєстр даних про населення Росії повинен бути готовий до 2025 року, а роботу з його створення вестимуть у декілька етапів.

Міністр зв'язку РФ Микола Нікіфоров, як повідомляє "Интерфакс", сказав, що реєстр буде формуватися на основі даних органів РАЦС.

Створення державного реєстру населення, нагадує агентство, є частиною федеральної програми "Електронна Росія", яку було затверджено російським урядом ще в січні 2002 року. У ньому буде збиратися інформація про місце проживання російського громадянина, його родинні відносини і так далі.

У вересні 2015 року набув чинності закон, згідно з яким ресурси зобов'язані зберігати персональні дані про росіян винятково на території Росії. При зборі даних оператор повинен буде забезпечити запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміна), витяг персональних даних громадян Росії з використанням баз даних, що є на території РФ.

Як повідомляли раніше, РПЦ запустить власний месенджер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram