ГоловнаСвіт

У Німеччині підрахували потенційних терористів

Поліція веде 60 справ за фактом можливого зв'язку мігрантів з джихадистами.

У Німеччині підрахували потенційних терористів
Фото: EPA/UPG

Близько 410 мігрантів, які приїхали в Німеччину як біженці, можуть бути потенційними терористами, повідомляє DW з посиланням на опубліковану в понеділок, 25 липня в газеті Neue Osnabrücker Zeitung відповідь Федерального відомства з кримінальних справ (BKA).

У середині травня їх кількість становила 369 чоловік.

Повідомляється, що поліція веде 60 справ за фактом можливого зв'язку мігрантів з джихадистами. У квітні велося 40 подібних розслідувань.

"У зв'язку з безперервним потоком мігрантів до Німеччини ми повинні виходити з того, що серед біженців можуть перебувати активні або колишні члени різних угруповань, їх помічники і люди, які симпатизують терористичним організаціям, а також військові злочинці, спонукувані ісламістськими мотивами", - наголошується в повідомленні кримінальної поліції.

У відомстві попереджають: теракти в Парижі показали, що екстремістська організація "Ісламська держава" (ІД) могла відправляти терористів до Європи під виглядом біженців.

Також, за даними BKA, збільшилася кількість екстремістів, які вирушили з Німеччини в Сирію, щоб битися на боці джихадистів з ІД. У відомстві відомо близько 840 подібних випадків. Приблизно третина екстремістів, знайшовши бойовий досвід, повернулася до Німеччини.

Раніше повідомлялося, що угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух у баварському місті Ансбах, а людину, яка його організувала, назвало своїм "солдатом".

Нагадаємо, це вже четверта атака в Німеччині за участю біженців за тиждень. 22 липня 18-річний виходець з Ірану відкрив стрілянину в районі великого мюнхенського торгового центру "Олімпія". Загинули дев'ять осіб, поранення отримали ще 35.

24 липня 21-річний біженець із Сирії зарізав мачете жінку і поранив ще двох людей у місті Ройтлінген.

18 липня 17-річний пакистанець напав з ножем і сокирою на пасажирів регіонального поїзда біля Вюрцбурга. Перед тим, як його вбили, він встиг поранити п'ятьох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram