ГоловнаСвіт

Штайнмаєр відвідає Придністров'я

У рамках головування в ОБСЄ

Штайнмаєр відвідає Придністров'я
Фото: zn.ua

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр у рамках візиту в Молдову відвідає Придністровський регіон.

Як поінформували в прес-службі МЗС Молдови, голова зовнішньополітичного відомства Німеччини прибуде до Кишинева в понеділок, а офіційна частина візиту розпочнеться 26 липня, повідомляє Укрінформ.

Програмою візиту передбачено зустрічі з прем'єром Молдови Павлом Філіпом, головою парламенту Андріаном Канду і віце-прем'єром з питань реінтеграції Георге Баланом.

Основним предметом дискусій постане питання Придністровського врегулювання, зокрема реалізація Берлінського протоколу, підписаного під час переговорів у форматі "5+2", а також підсумки Баварської конференції щодо зміцнення заходів довіри між двома берегами Дністра.

Нагадаємо, цього року Німеччина головує в Організації з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ). У переговорах щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2" беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники і гаранти, ЄС і США - спостерігачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram