ГоловнаСвіт

Український альпініст загинув у Грузії на Ушбі (оновлено)

Гору вважають однією з найскладніших на Кавказі.

Український альпініст загинув у Грузії на Ушбі (оновлено)
Фото: wikimedia.org

Грузинські рятувальники знайшли тіло молодого чоловіка на горі Ушба у високогірній частині країни.

Як повідомляє телекомпанія "Руставі-2", загиблий - альпініст з України, який неодноразово підкорював вершини Грузії.

"Інформацію про загибель Ігоря я отримала від спільних друзів. Він був доволі сильним і атлетичним альпіністом. Разом з ним ми були в горах у травні, щоб підкорити Казбегі", - сказала гід Наталія Николашин. Інших деталей події і прізвища загиблого поки що не повідомляють.

Оновлення. Представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак в ефірі 112 каналу підтвердила смерть українця.

"Ми отримали підтвердження від нашого посольства в Грузії про те, що дійсно загиблий альпініст, який учора зірвався з ущелини в горах Грузії, був громадянином України. Його рідні повідомлені, посольство займається формальностями, пов'язаними з репатріацією його тіла в Україну", - розповіла вона.

Видання "Новости-Грузия" зазначає, що завдяки своєму крутому профілю і нестабільній погоді Ушба, на думку багатьох альпіністів, є найскладнішою для підйому вершиною на Кавказі. Ушба має двоголову вершину. Південна вершина дещо вища, ніж північна, яка має висоту 4690 м. З гори стікають два льодовики. За 10 км на південний схід від вершини розташований районний центр Местія.

Нагадаємо, на початку червня на Кавказі за день загинули двоє українців - під час сходження на Ельбрус помер 54-річний альпініст з Одеси, а на грузинському боці під час спуску з Казбека зірвався в ущелину 32-річний киянин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram