ГоловнаСвіт

У Туреччині затримали племінника Ґюлена

Це перший випадок, коли Анкара затримує члена сім'ї проповідника Фетуллаха Ґюлена, який вважається особистим ворогом Ердогана.

У Туреччині затримали племінника Ґюлена
Фетулла Гюлен
Фото: EPA/UPG

Племінника ісламського проповідника Фетуллаха Ґюлена - Мухаммеда Саїда Ґюлена - затримано в Туреччині. Як відомо, проповідника Анкара звинувачує в організації недавньої спроби військового перевороту, а сам він вважається особистим ворогом президента Таїпа Ердогана.

Офіційні турецькі ЗМІ повідомили, що племінника затримали в місті Ерзурум на сході країни і планують перевезти в Анкару. Це перший випадок, коли в рамках розслідування, пов'язаного з путчем, в Туреччині затримують члена сім'ї Ґюлена.

Нагадаємо, сам Ґюлен проживає в США і Туреччина наполягає на його екстрадиції. США вимагають від Анкари необхідних доказів провини для екстрадиції, а проповідник запевняє, що жодним чином не пов'язаний зі спробою перевороту.

Спроба військового перевороту в Туреччині сталася в ніч на 16 липня, коли частина військових узяла під контроль низку стратегічних об'єктів у найбільших містах країни.

У Туреччині на три місяці оголошено режим надзвичайного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram