ГоловнаСвіт

Клінтон вибрала кандидатом у віце-президенти США сенатора від Вірджинії

Кандидатури Клінтон і Кейна будуть затверджені на з'їзді партії, що відкривається в понеділок.

Клінтон вибрала кандидатом у віце-президенти США сенатора від Вірджинії
Фото: EPA/UPG

Майбутній кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон вибрала своїм напарником на виборах сенатора від штату Вірджинія Тіма Кейна. У разі перемоги він займе пост віце-президента США.

Клінтон зробила відповідну заяву, опублікувавши пост у твіттері: "Я щаслива повідомити, що мій напарник - Тім Кейн, людина, яка присвятила життя боротьбі за інших". Пізніше Клінтон додала, що Кейн - невтомний оптиміст, який упевнений, що немає проблем, які неможливо вирішити.

Кейну 58 років, він адвокат за освітою. 20 років займає різні виборні політичні посади. Вільно володіє іспанською мовою.

Новину про вибір Клінтон зустріли скептично деякі прихильники сенатора Берні Сандерса, які вважають, що Кейн є частиною політичного істеблішменту, занадто близьким до фінансової індустрії. Вони закликали Клінтон обрати ближчого до ліволіберального крила Демократичної партії кандидата у віце-президенти.

Кандидатури Гілларі Клінтон і Тіма Кейна в ролі президента і віце-президента від Демократичної партії будуть затверджені на з'їзді партії, що відкривається в понеділок у Філадельфії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram