ГоловнаСвіт

Тед Круз демонстративно відмовився підтримати кандидатуру Трампа на виборах у США

Сенатор від Техасу закликав голосувати "за покликом сумління".

Тед Круз демонстративно відмовився підтримати кандидатуру Трампа на виборах у США
Фото: EPA/UPG

Техаський сенатор Тед Круз, який раніше був головним суперником Дональда Трампа в боротьбі за висунення від Республіканської партії, демонстративно відмовився підтримати його.

У середу йому дали виступити на засіданні з'їзду партії, де Трампа офіційно назвали кандидатом у президенти. Однак Круз, усупереч очікуванням, не закликав своїх прихильників голосувати за Трампа. Замість цього він закликав голосувати "за покликом сумління". "Ми гідні принципових лідерів, які здатні об'єднати нас, які керуються любов'ю, а не гнівом. Голосуйте так, як підказує вам сумління", - звернувся Круз до аудиторії.

Слова сенатора присутні в залі зустріли невдоволеним гулом і криками "Підтримай Трампа".

Трамп у своєму твіттері заявив після цього, що ознайомився з промовою Круза за дві години до виступу, але все одно дозволив йому звернутися.

Круз набрав друге після Трампа число голосів виборців під час первинної кампанії, перемігши в цілій низці штатів, у тому числі Айові, Алясці, Оклахомі, Техасі, Канзасі, Мені, Айдахо, Юті, Вісконсині.

Інший суперник Трампа, який тримався до останнього під час первинних виборів, - сенатор від Огайо Джон Кейсік - взагалі не приїхав на конвенцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram