ГоловнаСвіт

Єврокомісія оштрафувала виробників вантажівок на €3 млрд за змову

Виробника, який повідомив про змову, не оштрафують.

Єврокомісія оштрафувала виробників вантажівок на €3 млрд за змову
Фото: newtent.info

Європейська комісія оштрафувала п'ять компаній-виробників вантажівок - MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco і DAF - на рекордні 2,93 млрд євро, звинувативши їх у 14-річній картельній змові з метою маніпулювання цінами на автомобілі, а також термінами впровадження нових технологій викидів шкідливих речовин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Під час розслідування з'ясувалося, що зазначені компанії перебували в ціновій змові, а також погоджували терміни введення нових технологій викидів в атмосферу з метою дотримання екологічних норм Євро-3, посилених для вантажівок з 2000 року.

"Окрім того, виробники перекладали на споживачів витрати на приведення показників викидів у відповідність до регулятивних вимог", - зазначають у Єврокомісії.

Компанії перебували у змові 14 років - з 1997-го по 2011 рік.

Найбільший штраф заплатить Daimler - понад 1 млрд євро. DAF, що належить Paccar Inc., виплатить близько 753 млн євро, Volvo/Renault - близько 670 млн євро, Iveco - близько 500 млн.

MAN, який надав європейській владі інформацію про змову, не оштрафують.

Нагадаємо, український Антимонопольний комітет розслідує різке підвищення цін на автомобільний газ, який за останній місяць подорожчав на 15% у всіх регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram