ГоловнаСвіт

Вилучення з програми Трампа пункту про допомогу Україні летальною зброєю є суто символічним, - експерт зі США

Про цей документ скоро всі забудуть.

Вилучення з програми Трампа пункту про допомогу Україні летальною зброєю є суто символічним, - експерт зі США
Фото: EPA/UPG

Вилучення з програмного документа Республіканської партії США, "Республіканської платформи", вимоги про надання Україні летального озброєння є сигналом про посилення пропутінських радників в оточенні Трампа, однак сам цей факт не має практичного впливу.

Про це американський політконсультант Лінкольн Мітчелл повідомив на прес-брифінгу в Українському інституті майбутнього (Київ), відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua.

«На мою думку, вилучення цього пункту з "Республіканської платформи" - це перемога пропутінських людей навколо Трампа. Можна вважати, що це справа рук Пола Манафорта», - сказав Лінкольн.

При цьому він підкреслив, що цим фактам не варто приділяти велику увагу. «Немає жодного значення, який вміст цієї платформи - бо через тиждень про неї всі забудуть. І навіть якщо Трамп стане президентом, то він не буде керуватися нею», - додав Мітчелл.

Відповідаючи на запитання про причини дражливості питання надання летального озброєння Україні для американського політикуму, Мітчелл розповів, що з початком військового конфлікту українське питання сприймалося у США спочатку як ідеологічне. Зокрема тому, що ним активно займався ультраправий республіканець Джон Маккейн.

Окрім того, у Вашингтоні з побоюванням сприйняли появу в Україні дискредитованого в Грузії Михайла Саакашвілі - спочатку радником президента, а потім і губернатором Одеської області. «Можливо, дехто в уряді подумав, що ця країна «не наш проект» і вона така необережна, щоб їй давати ще й зброю», - вважає американський політконсультант Мітчелл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram