ГоловнаСвіт

Російському співакові Лепсу заборонили в'їзд у Великобританію

У 2013 році артиста не пустили у США через зв'язки з мафією.

Російському співакові Лепсу заборонили в'їзд у Великобританію
Григорий Лепс
Фото: www.bimru.r

Російському співакові Григорію Лепсу заборонили в'їзд у Великобританію.

Про це повідомив він сам зі сцени на музичному фестивалі "Жара" в Баку, повідомляє "Комсомольская правда".

"Я поїду жити в Лондон!" - схоже ця пісня залишиться для Григорія Лепса тільки піснею. Адже тепер у Великобританію артисту навіть у відпустку не можна", - пише видання.

За словами Лепса, йому не повідомили причину, чому йому було відмовлено у в'їзді.

"Мої документи розглядали 120 днів і в підсумку повернули без пояснення причин", - поскаржився російський артист.

Це вже не вперше, коли Лепсу відмовлено у візі. 2013 року американське міністерство фінансів заборонило російському артисту в'їзд у США через зв'язки з міжнародним злочинним угрупованням Brothers' Circle ("Братське коло").

Brothers' Circle поряд з японською мафією якудза, мексиканським наркокартелем Los Zetas і північноіталійським угрупованням Camorra увійшло у список організацій, які перебувають під санкціями з 2011 року - після ухвалення у США стратегії боротьби з організованою злочинністю. Відповідно до указу президента США Барака Обами, влада цієї країни блокує будь-яку належну членам цих організацій власність і заморожує будь-які фінансові операції з їхньою участю.

Нагадаємо, Григорій Лепс входить у "чорний список" діячів культури, які становлять загрозу національній безпеці України. У червні 2014 року про війну РФ і України та про анексію Криму він заявив, що вважає правильним все, що робить Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram