ГоловнаСвіт

Турецька влада анонсували арешт понад 6 тис. осіб у справі про переворот

Операція затримання заколотників триває.

Турецька влада анонсували арешт понад 6 тис. осіб у справі про переворот
Фото: EPA/UPG

Кількість затриманих у справі про спробу військового перевороту в Туреччині перевищить 6 тис. осіб.

Про це заявив міністр юстиції країни Бекір Боздаг, повідомляє агентство "Анадолу".

"На цей момент операція очищення триває. Число затриманих може перевищити шість тисяч осіб. Процес триває", - заявив він.

Боздаг також прокоментував вимоги про екстрадицію імама Фетхуллаха Ґюлена, якого Реджеп Ердоган звинуватив у спробі перевороту і який живе у США. Голова турецького мін'юсту заявив, що захищаючи його, Америка може "завдати шкоди власному авторитету".

 "Захищаючи його, Америка послабить свою позицію і завдасть шкоди власному авторитету. У світлі останніх подій не думаю, що США будуть опікуватися людиною, що стоїть за діями, спрямованими проти Туреччини", - сказав він.

Нагадаємо, увечері 15 липня група турецьких військових заявила, що бере управління країною у свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. Після цього вони оголосили в країні комендантську годину і військовий стан.

На вулицях Анкари і Стамбула з'явилася військова техніка, в тому числі танки. Однак Ердоган вночі вийшов в ефір, закликавши громадян виходити на вулиці міст. Його послухалися, і тисячі прихильників президента вийшли проти військових. Сталися сутички заколотників і прихильників Ердогана, в результаті яких загинули близько 190 осіб. Вранці більшість заколотників здалися владі.

Турецький уряд заявив, що невдалий переворот нібито організувала група військових, лояльних до опонента Ердогана - Ґюлена, який живе в добровільному вигнанні у США. А сам президент закликав США видати Ґюлена.

Сам же обвинувачений в організації перевороту імам назвав його постановочним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram