ГоловнаСвіт

У США опублікували раніше засекречений звіт про теракт 11 вересня

Розвідслужби не знайшли в ньому будь-яких доказів причетності Саудівської Аравії до терактів.

У США опублікували раніше засекречений звіт про теракт 11 вересня

Конгрес США опублікував раніше засекречений звіт з 28 сторінок про теракти 11 вересня 2001 року в США, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Associated Press.

При цьому офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що чиновники розвідувальних служб США завершили аналіз документа і не знайшли в ньому будь-яких доказів причетності Саудівської Аравії до терактів.

"Він (звіт, - ред.) підтвердить те, про що ми говорили вже деякий час", - додав він.

У квітні телеканал CBS розповів, що сенатори Сполучених Штатів усе більше наполягають на тому, щоб адміністрація президента США Барака Обами розкрила інформацію про атаки 11 вересня 2001 року. Зокрема, за їхніми словами, документ доводить причетність Саудівської Аравії до терористичних актів.

При цьому посольство Саудівської Аравії розкритикувало передачу телеканалу CBS, назвавши її "збіркою міфів", які нічого подібного не доводять.

У квітні представник Білого дому Джош Ернст заявляв, що комісія з питань терактів 11 вересня 2001 року не виявила причетності до них Саудівської Аравії.

Як повідомляли в середині червня, ЦРУ розсекретило документи антитерористичної програми, прийнятої після атак 11 вересня

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram