ГоловнаСвіт

Голова МЗС Франції назвав Джонсона брехуном

Медіа згадали недипломатичні висловлювання нового голови британського МЗС.

Голова МЗС Франції назвав Джонсона брехуном
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Франції Жан-Марк Ейро заявив, що призначений міністром закордонних справ Великобританії Боріс Джонсон "багато брехав" і його "притиснули до стінки".

У своєму інтерв'ю радіостанції Europe 1 Жан-Марк Ейро сказав, що Боріс Джонсон брехав британському народу під час нещодавньої кампанії за вихід країни з ЄС, а тепер на нього поклали місію захистити країну, повідомляє ВВС.

"Я не хвилююся про Боріса Джонсона, але ви знаєте його стиль, його метод ведення кампанії. Він багато брехав британцям, і ось тепер його притиснули до стінки", - сказав французький міністр.

Як зазначив пан Ейро, йому в переговорах потрібен надійний партнер з чіткою позицією, якій можна було б довіряти.

Реагуючи на зауваження, Боріс Джонсон сказав, що "якась штукатурка неминуче мусила обсипатися зі стель у канцеляріях Європи. Це (обрання пана Джонсона головою МЗС - Ред.) було для них несподіваним результатом, і вони (європейські чиновники - ред.) висловлюють своє ставлення до цього відверто і вільно".

Джонсон також додав, що "тільки пару годин тому міністр закордонних справ Франції надіслав мені теплого листа, стверджуючи, що він з нетерпінням чекає на спільну роботу і поглиблення англо-французької взаємодії у всіх сферах, і це саме те, чого ми хочемо досягти".

Жан-Марк Ейро - не єдиний політик у світі, який емоційно відреагував на призначення Боріса Джонсона головою зовнішньополітичного відомства Великобританії.

Його призначення на посаду міністра закордонних справ було несподіваним для багатьох політиків і експертів. Медіа згадали деякі недипломатичні висловлювання нового голови британського МЗС.

Джонсону пригадують його нетактовність: одного разу він написав образливі вірші про президента Туреччини Реджепа Ердогана, висловився щодо походження Барака Обами, а також порівняв Путіна зі страшненьким на вигляд недотепою, ельфом Доббі з фільмів і книг про Гаррі Поттера.

Нагадаємо, колишнього мера Лондона Боріса Джонсона призначили міністром закордонних справ Великобританії в новому кабінеті Терези Мей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram