ГоловнаСвіт

Екс-мера Лондона призначено міністром закордонних справ у кабінеті Терези Мей

Філіпп Хаммонд займе пост міністра фінансів.

Екс-мера Лондона призначено міністром закордонних справ у кабінеті Терези Мей
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Колишнього мера Лондона Бориса Джонсона призначено міністром закордонних справ Великобританії в новому кабінеті Терези Мей, повідомляє Independent.

Колишній мер Лондона представлятиме Великобританію за кордоном на світовій арені. Він також займе основну роль у переговорах про Brexit.

Джонсон став другим призначенням Терези Мей як прем'єр-міністра. Раніше вона повідомила, що Філіпп Хаммонд призначений на пост міністра фінансів.

Борис Джонсон уперше був обраний мером Лондона в 2008 році і був переобраний на цей пост в 2012 році, коли він пішов у відставку, щоб знову стати депутатом.

Колишній мер Лондона Борис Джонсон, який активно закликав до виходу Великобританії з Євросоюзу, заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на пост голови Консервативної партії і прем'єр-міністра країни. Заява Джонсона, який вважався одним із лідерів кампанії на підтримку виходу Великобританії з Євросоюзу, стала несподіванкою.

Джонсон був дуже активний під час кампанії з проведення референдуму щодо виходу Британії з Європейського Союзу, виступаючи по телебаченню більше, ніж практично будь-який інший політик, зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram