ГоловнаСвіт

Нова стратегія безпеки ФРН враховує напруження з Росією

Німеччина висловлює готовність стати одним з лідерів на світовій арені

Нова стратегія безпеки ФРН враховує напруження з Росією
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини 13 липня схвалив нову "Білу книгу", в якій сформульовано стратегію країни у сфері безпеки та оборони.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цей документ, розроблений під егідою міністерства оборони, має принципово важливе значення для майбутньої ролі бундесверу.

Нова "Біла книга" враховує зміни у сфері безпеки, що відбулися з 2006 року, коли було ухвалено першу редакцію цього документа. В актуальній версії, зокрема, згадується про напружені стосунки з Росією в результаті конфлікту навколо України.

У новій редакції "Білої книги" Німеччина висловлює готовність взяти на себе більш активну роль на глобальному рівні, а також стати одним із лідерів на світовій арені.

Нова редакція "Білої книги" передбачає ширші можливості для використання бундесверу усередині Німеччини, які не вимагають внесення змін до конституції. У документі, зокрема, зазначається, що уряд вважає конституційним використання бундесверу в разі серйозної терористичної загрози.

Служба в лавах бундесверу в майбутньому буде відкрита для громадян інших країн ЄС, а не лише для громадян Німеччини. Спілка військовослужбовців бундесверу - найбільша організація, що представляє інтереси солдатів, - усе ж виступає проти цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram