ГоловнаСвіт

При зіткненні поїздів в Італії загинули більш ніж 20 людей (оновлено)

Причиною катастрофи могла стати помилкова команда диспетчера.

За офіційними даними, в результаті залізничної аварії на півдні Італії загинули щонайменше 22 особи. 43 пасажири отримали поранення.

Про це інформує DW.

Лобове зіткнення сталося на ділянці між містами Руво-ді-Пулья і Корато. На місце події прибули медики, поліція і пожежники.

За даними місцевої влади, кількість жертв може збільшитися. Обидва потяги рухалися з великою швидкістю. Перші вагони майже повністю зруйновані. Влада порівнює масштаби трагедії з авіакатастрофою. У залізничній компанії вже заявили, що причини, за якими два потяги їхали назустріч один одному, поки не відомі. Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці пообіцяв провести ретельне розслідування трагедії.

Співчуття у зв'язку із загибеллю людей унаслідок зіткнення поїздів в Італії висловили президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За попередньою інформацією, громадян України серед загиблих унаслідок залізничної катастрофи в Італії немає.

Оновлено. Серед імовірних причин залізничної катастрофи на півдні Італії вважають помилкову команду диспетчера. Про це заявив італійському Radio Capital Массімо Мадзіллі, мер міста Корато, недалеко від якого вранці сталася аварія, повідомляє Радіо Свобода.

Місцева влада повідомила, що на цій ділянці залізниці ремонтні роботи не проводили. Підозрюють помилкове управління потягами, тому що зіткнення відбулося на великій швидкості і на ділянці шляху з одноколійним рухом.

Лобове зіткнення потягів було настільки сильним, що уламки вагонів розлетілися в поле між оливковими деревами на десятки метрів. В одному з потягів уцілів лише останній вагон, в іншому - два.

Нагадаємо, на початку червня в Бельгії зіткнулися пасажирський і товарний потяги. Тоді загинули троє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram