ГоловнаСвіт

Київ готує відповідь польському Сенату щодо Волинської трагедії

Відповідну постанову готують у Верховній Раді

Київ готує відповідь польському Сенату щодо Волинської трагедії
Фото: volyanarodu.com.ua

У Верховній Раді готують постанову у відповідь на ухвалення польським Сенатом постанови, що містить заклик зробити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

Про це під час погоджувальної ради в парламенті заявив заступник голови комітету у закордонних справах Борис Тарасюк, інформує "Українська правда".

Тарасюк назвав польську постанову "антиукраїнською за своєю суттю". "Вперше польський парламент ухвалює антиукраїнську резолюцію такого змісту щодо жертв Волинської трагедії", - сказав Тарасюк.

Нардеп повідомив, що він і Оксана Сироїд понад три тижні тому направили польській стороні проект спільної заяви, проте досі не отримали відповіді.

Тарасюк зазначив, що депутатська група зі зв'язків з Польщею робила все, щоб цю постанову не ухвалили. "Ми наступного тижня внесемо пропозицію про ухвалення заяви Верховної Ради", - сказав він.

Спікер Парубій у свою чергу заявив, що з цього приводу слід провести окрему нараду.

Як відомо, Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії. У резолюції сенатори закликають польський Сейм зробити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

8 липня під час візиту в рамках Саміту НАТО президент України Порошенко вшанував жертв польсько-українського конфлікту часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram