ГоловнаСвіт

Нинішній посол ЄС в Україні Ян Томбінський поїде працювати до Ватикану

Новий посол ЄС в Україні почне свою місію у вересні

Нинішній посол ЄС в Україні Ян Томбінський поїде працювати до Ватикану
Фото: Макс Левин

Про це повідомив комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Хан сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Хочу подякувати нашому послу Яну Томбінському, який завершує свою діяльність в Україні. Це були дуже складні чотири роки між 2012-м та 2016 роками", - сказав Хан. Єврокомісар зазначив, що наступним місцем роботи Томбінського буде дипломатична місія при Святому престолі у Ватикані.

"Новим послом буде Г'ю Мінгареллі, дуже добре обізнаний (про ситуацію в Україні), він почне свою роботу у вересні", - заявив Хан.

Як повідомлялося, Г'ю Мінгареллі - француз італійського походження, зараз обіймає пост директора у справах Північної Африки, Близького сходу, Аравійського півострову, Ірану та Іраку при Європейській службі зовнішньополітичної діяльності. На цій посаді він працює з 2011 року, а до цього, з 2002-го по 2011 рік, займався країнами східної Європи, в тому числі - Україною.

З 2002 по 2007 роки він виконував функції директора у справах Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії, а також директора у справах Близького сходу і південного узбережжя Середземного моря. При цьому з 2007-го по 2011 роки Мінгареллі відповідав за усі регіони Східного і Середземного сусідства ЄС, обіймаючи посаду заступника головного керівника Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram