ГоловнаСвіт

Уряд Британії відхилив петицію щодо повторного референдуму про "Брекзит"

Проте петицію розгляне парламент країни.

Уряд Британії відхилив петицію щодо повторного референдуму про "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Уряд Великобританії відмовив авторам і підписантам петиції, які вимагали проведення повторного референдуму про членство країни в ЄС.

У відповіді уряду на петицію, підписану понад 4 млн осіб, наводиться оцінка прем'єр-міністра Девіда Кемерона, який заявив, що референдум про членство в ЄС став одним із головних дослідів демократії в історії країни, в ньому взяли участь 33 млн осіб. Закон про референдум пройшов усі належні стадії, він був узгоджений у Палаті громад і Палаті лордів. Закон чітко описує правила проведення та не передбачає ні введення порогу мінімальної явки, ні обмежень по різниці між голосами за і проти.

Автори звернення закликали британський уряд ввести нову норму, згідно з якою в країні слід провести повторний референдум у разі, якщо в первісному голосуванні взяли участь менш ніж 75% виборців, а одна з позицій набрала менш ніж 60% голосів.

Петицію, проте, розгляне парламент Великобританії, оскільки на її підтримку виступили понад 100 тис. осіб.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якнайшвидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram