ГоловнаСвіт

Німецькі чиновники вибачилися за "визнання" анексії Криму Росією

МЗС Німеччини заявило, що ніколи не визнає захоплення півострова

Німецькі чиновники вибачилися за "визнання" анексії Криму Росією
Фото: EPA/UPG

Чиновники відомства у справах іноземців Ганновера (Німеччина) принесли вибачення за помилку, через яку в формулярі запрошення - зобов'язання для особи, яка проживає в Криму, з'явився рядок "Сімферополь, Крим, Росія".

Про це пише Deutsche Welle.

Документ, у який через неуважність чиновника закралася помилка, німецьке відомство видає іноземним легальним резидентам ФРН, які хочуть запросити до себе родичів або друзів. В адресному рядку документа, який в подальшому є ключовим в аплікаційному пакеті здобувачів німецької візи, клерк німецького відомства написав наступне: "Сімферополь, Крим, Росія". Відсканований документ зі скандальною помилкою німців опублікувала на своїй Facebook сторінці перша заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Видання відправило запит у німецьке відомство. Там пояснили помилку "недостатньою перевіркою інформації чиновником".

"До відома всіх працівників відомства донесли, що такий інцидент не повинен повторитися", - заявив прес-секретар відомства у справах іноземців Ганновера Удо Меллер.

Також зазначається, що відомство принесло свої вибачення консулу Генерального консульства України в Ганновері Тарасу Кулайцеву.

На помилку чиновників з Ганновера відреагувало й МЗС Німеччини. "Позиція федерального уряду щодо Криму залишається незмінною. Разом з нашими партнерами по ЄС ми не визнаємо незаконну анексію Криму Російською Федерацією", - заявили в МЗС ФРН.

Ганновер - адміністративний центр землі Нижня Саксонія у Федеративній Республіці Німеччина.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram