ГоловнаСвіт

"Ультраправий" кандидат в президенти Австрії виступив проти ідеї виходу країни з ЄС

За словами Хофера, вихід Австрії з ЄС був би великою помилкою

"Ультраправий" кандидат в президенти Австрії виступив проти ідеї виходу країни з ЄС
Норберт Хофер

Кандидат у президенти Австрії від націоналістичної "Австрійської партії свободи" Норберт Хофер заявив, що виступає проти ідеї виходу країни з Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв'ю Die Presse.

"Я не підтримую вихід Австрії з ЄС. Мене обурює те, що мені таку думку приписують", - заявив Хофер.

За його словами, вихід Австрії з ЄС був би великою помилкою. Однак в окремих випадках Хофер припустив проведення референдуму про членство в ЄС.

"Якщо Туреччина приєднається до ЄС або буде укладено угоди, заберуть повноваження у національних урядів, я переконаний, треба буде запитати в австрійців, як діяти далі", - зазначив кандидат у президенти Австрії.

Він зазначив, що на відміну від французької ультраправої партії "Національний фронт", "Австрійська партія свободи" не дотримується надто критичної лінії відносно ЄС і не підтримує ідею виходу Австрії з блоку.

"Якщо ЄС прийме правильні рішення, у нього буде позитивне майбутнє. Нам потрібно співпрацювати", - зазначив Хофер.

Зазначимо, що Хофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як помірний євроскептик. Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій з Росії, за співпрацю в енергетичній сфері і за вирішення українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Нагадаємо, раніше Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах. За результатами другого туру незалежний кандидат Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг представника Австрійської партії свободи Норберта Хофера.

Перевибори заплановано на 2 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram