ГоловнаСвіт

НАТО не переглядатиме політику відкритих дверей, - Столтенберг

За словами генсека НАТО, Альянс працює з Грузією та Україною "як із близькими партнерами"

НАТО не переглядатиме політику відкритих дверей, - Столтенберг
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Блок НАТО не має наміру переглядати політику відкритих дверей.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг у Варшаві перед початком саміту НАТО, відповідаючи на питання про "сигнали" деяких членів Альянсу щодо перегляду рішення Бухарестського саміту про перспективи членства України і Грузії.

"На цьому саміті буде присутня Чорногорія, тому що вона зараз у процесі приєднання до Альянсу, бере участь у всіх наших засіданнях і буде повноцінним членом, як тільки всі члени ратифікують протокол про вступ. Я це кажу тому, що цей саміт знову покаже і доведе, що двері НАТО залишаються відчиненими", - заявив він.

За словами Столтенберга, Альянс працює з Грузією і Україною "як із близькими партнерами".

"Якщо говорити про Україну, то зараз вони фокусуються на реформах, і вони заявили, що почекають із заявкою до того, як вони просунуться вперед у процесі модернізації і реформування сектору оборони", - пояснив позицію України генсек Альянсу, підкресливши, що НАТО "підтримує і надає політичну та практичну допомогу".

"Що залишається незмінним, так це фундаментальний принцип, що кожна держава має право вибрати свій власний шлях. І це стосується Грузії та України. Якщо Грузія або Україна, або будь-яка інша держава захоче бути членом НАТО, це вирішувати їм і 28 союзникам, ніхто більше не має права", - підкреслив Столтенберг.

Як повідомлялося напередодні, Порошенко очікує, що НАТО підтвердить перспективу членства України в Альянсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram