ГоловнаСвіт

Кремль сподівається на втому Європи від України і внутрішню кризу в країні, - російський політолог

А поки Москва не знає, що робити з Україною далі і просто чекає.

Кремль сподівається на втому Європи від України і внутрішню кризу в країні, - російський політолог
Фото: EPA/UPG

Кремль робить ставку на ослаблення уваги Заходу до України і на внутрішню кризу в країні.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua розповів російський політолог Валерій Соловейдругу частину якого буде опубліковано в понеділок, 11 липня.

"Я думаю, офіційна Москва сподівається на дві обставини. Перше, що Захід кине Україну напризволяще через невдоволення тим, що Україна не проводить реформ... Друга надія Росії на те, що українська криза сама спрацює", - сказав експерт.

За його словами такі надії Москви є невиправданими. «Хоча, наскільки я знаю, Захід Україну все одно не кине: буде плюватися, закривати очі, але не кине. Чому? Тому, що Україна (і, до речі, для України це навряд чи добре) перетворилася на якесь передполе - стіну, яка протистоїть Росії. Американці зараз саме так формулюють: ми не можемо кинути Україну, тому що це означало б автоматично серйозне посилення Росії", - сказав Соловей.

Експерт повідомив, оскільки Росія продовжує по інерції дивитися на Україну, «як на якусь викривлену копію Росії”, у нього є «відчуття, що в Москві ніхто не розуміє, що робити далі". "Ніхто не може визнати, що політика щодо України зайшла в глухий кут, і всі просто вичікують. А треба б переходити на якісь якісно нові підстави. А психологічно російська еліта, принаймні правляча, до цього не готова", - сказав він.

При цьому, за інформацією російського політолога, консультації насправді постійно тривають. "Деякі «викиди», якісь закулісні зустрічі на рівні консультантів, що мають доступ до осіб, які приймають рішення. Формально ці переговірники не мають ніякого статусу, але мають вплив", - повідомив він, додавши, що навіть Андрій Парубій проговорився про це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram