ГоловнаСвіт

П'ятеро поліцейських загинули під час заворушень на акції протесту в США (оновлено)

Мітингувальники протестували проти вбивства двох афроамериканців у Луїзіані та Міннесоті.

П'ятеро поліцейських загинули під час заворушень на акції протесту в США (оновлено)
Один из подозреваемых.
Фото: EPA/UPG

У США в результаті заворушень на акції протесту в Далласі загинули четверо поліцейських, 11 отримали поранення, деякі з них - у критичному стані.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Мітингувальники виступали проти вбивства правоохоронцями двох афроамериканців у Луїзіані та Міннесоті. Під час акції двоє невідомих відкрили вогонь по поліції зі снайперських гвинтівок у районі Ділей-плаза, в результаті четверо співробітників правоохоронних органів загинули на місці.

Підозрювані з місця злочину зникли, але пізніше їх вдалося затримати. Один із них здався сам, а іншого затримали поліцейські після перестрілки. Неподалік від місця, де його знайшли, виявили підозрілу коробку. Зараз її обстежують на наявність вибухових речовин.

Пізніше було заарештовано ще одного підозрюваного.

Оновлення: Помер п'ятий поліцейський, поранений під час стрілянини на акції протесту в Далласі, повідомляє Associated Press.

Оновлено об 11:35. Четвертого підозрюваного в убивстві поліцейських вдалося нейтралізувати, повідомляє агентство Рейтер.

За даними поліції, підозрюваний, з яким вели переговори, наклав на себе руки. За іншою версією, його убили правоохоронці.

Раніше він заявив учасникам переговорів, що "кінець близький" і що він заклав у центрі міста бомби.

Нагадаємо, в останні роки в США неодноразово ставалися інциденти, пов'язані з убивствами чорношкірих американців поліцейськими. Найгучніші з них відбулися в Фергюсоні (штат Міссурі), Балтіморі (штат Меріленд) і низці інших штатів. У країні пройшли багатотисячні акції протесту, які нерідко переростали в безлади.

У середу в штаті Луїзіана почалися протести після появи в мережі відео, на якому двоє поліцейських стріляють в афроамериканця в місті Батон-Руж. Як було встановлено в результаті медичної експертизи, загиблий - 37-річний Елтон Стерлінг - помер від отриманих вогнепальних поранень у груди і спину.

Наступного дня в мережі з'явилося ще одне відео, на якому зображена загибель афроамериканця Філандо Кастіле в штаті Міннесота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram