ГоловнаСвіт

Меркель закликала Росію до діалогу

Політика НАТО щодо Росії стане однією з основних тем варшавського саміту.

Меркель закликала Росію до діалогу
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала Росію до діалогу.

Як повідомляє агентство Рейтер, очікується, що зростаюча напористість Росії стане головною темою варшавського саміту НАТО в п'ятницю.

За словами Меркель, Німеччина, яка за часів "холодної війни" робила ставку на особливу "східну політику" щодо Москви, прагнучи до розрядки в Європі, хоче конструктивних відносин між Росією і НАТО.

"Це означає стриманість і діалог, чітку прихильність солідарності з нашими партнерами по Альянсу ... і простягнуту для діалогу руку", - сказала канцлер, виступаючи в парламенті.

Основними темами дводенного саміту будуть політика НАТО щодо Росії, а також український конфлікт, який забрав більш ніж 9000 життів, у розпалюванні якого Захід звинувачує Москву. Війна спровокувала антиросійські санкції Заходу і відповідні дії Москви.

Росія стверджує, що загрозу більш масштабного конфлікту в Європі провокує Альянс, а не Москва, відзначає Рейтер.

США хочуть передати управління і контроль над щитом НАТО у Варшаві. Меркель сказала, що система, яка стала частиною відповіді Америки для захисту від іранських ракет, носить винятково оборонний характер.

"Вона не спрямована проти Росії, - сказала канцлер у відповідь на критику деяких представників опозиції. - Вона не впливає на стратегічний баланс між НАТО і Росією".

Як повідомляли раніше, Президент України Петро Порошенко очікує, що НАТО підтвердить перспективу членства України в Альянсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram